№ 5 хаттама тамақтану сапасын бақылау және ұйымдастыру
жөніндегі комиссияның отырысы
21 қаңтар 2020 жыл
қатысқандар – 14
қатыспағандар – 0
Қатысқандар: комиссия төрайымы Бегумова Ф.М. – мектеп директорының м.а.
ата-аналар комитетінің мүшесі – Теняева Н.Б.
шаруашылық меңгерушісі - Сытая С.А.
хатшы – Бегумов Р.М.
Күн тәртібі
Тыңдалды:
Бірінші мәселе бойынша әлеуметтік педагог Р. М. Бегумов сөз сөйледі, ол мектепте 79 оқушы білім алуда. Ыстық тамақпен қамту – 100% құрайды. Сондай - ақ, мектеп алды сынып оқушылары-6 оқушы ыстық тамақпен қамтылған. 1-5 сынып оқушылары «Дружба» ЖШС қаржыландыруымен тегін тамақтанады. 6-11 сынып оқушылары арзандатылған ыстық тамақ алады.
Қабылданды:
Оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуын үнемі қадағалау туралы шешім қабылданды.
Комиссия төрайымы: Бегумова Ф.М.
Комиссия хатшысы: Бегумов Р.М.
№ 6 хаттама тамақтану сапасын бақылау және ұйымдастыру
жөніндегі комиссияның отырысы
26 ақпан 2020 жыл
қатысқандар – 14
қатыспағандар – 0
Қатысқандар: комиссия төрайымы Бегумова Ф.М. – мектеп директорының м.а.
ата-аналар комитетінің мүшесі – Теняева Н.Б.
шаруашылық меңгерушісі - Сытая С.А.
хатшы – Бегумов Р.М.
Күн тәртібі
Тыңдалды:
Бракераж комиссиясы тамақтанғаннан кейінгі уақытта білім алушыларды тамақтандырғаннан кейін қалдықтарға бақылау жүргізді. Оқушылар үй тағамында жиі қолданылатын таңдаулы тағамдарды, макарон гарнирлерін, құс етінен, сиыр етінен жасалған котлеттерді, бірінші тағамдарды - жарма, макарон өнімдерін жақсы жейді. Оқушылар үшін үстелдер жайылып, ас ішкеннен кейін оқушылар өз бетінше үстелден тазалайды. Үзілістерде мұғалімдер мен жоғарғы сынып оқушыларының (кезекші сыныптар) кезекшілігі, тілектестік қызмет көрсету ұйымдастырылды.
Тез бұзылатын өнімдерді сату мерзімдері ілеспе құжаттарға сәйкес сақталады. Сынамалар арнайы тоңазытқышта сақталады, тиісінше қақпақпен жабылған. Тоңазытқыш шкафта дайын өнім қақпақпен жабылған ыдыста сақталады. Қойма үй-жайларындағы сусымалы өнімдерге арналған ыдыс қақпақтармен жабылған. Барлық ыдыс тегендерге қойылған. Тағам дайындау технологиясы сақталады. Өнімдер әрқашан жаңа, САНПИН талаптарына сәйкес. Тоңазытқыштардағы температуралық режим (2-6 градус) сақталады, тоңазыту шкафында дайын өнім қақпақпен жабылған ыдыста сақталады. Дайын порциялардың салмағы ас мәзірде көрсетілген шығуға сәйкес келеді.
Қабылданды:
Үлгі ас мәзірді қатаң ұстану, ас мәзірге сәйкес өнімдерге тапсырыс беру туралы шешім қабылданды. Тағамдарды дайындау сапасын, келіп түсетін өнімдердің сапасын, өткізу мерзімін, сапасын бақылауда ұстау.
Комиссия төрайымы: Бегумова Ф.М.
Комиссия хатшысы: Бегумов Р.М.
Протокол № 5
заседания комиссии по контролю и организацией за качеством питания
от 21 января 2020 года
присутствовало – 14
отсутствовало – 0
Присутствовали: председатель комиссии Бегумова Ф.М. – и.о. директора школы
член родительского комитета – Теняева Н.Б.
завхоз - Сытая С.А.
секретарь – Бегумов Р.М.
Повестка дня
- Охват учащихся горячим.питанием;
Слушали:
По первому вопросу выступил социальный педагог Бегумов Р.М., он рассказал, что в школе обучаются 79 учащихся. Охват горячим питанием составляет – 100%. Так же горячим питанием охвачены дети предшкольного класса - 6 учащихся. Учащиеся 1-5 классов питаются бесплатно за счет финансирования ТОО «Дружба». Учащиеся 6-11 классов получают удешевленное горячее питание.
Постановили:
Принято решение регулярно следить за охватом обучающихся горячим питанием.
Председатель комиссии: Бегумова Ф.М.
Секретарь комиссии: Бегумов Р.М.
Протокол № 6
заседания комиссии по контролю и организацией за качеством питания
от 26 февраля 2020 года
присутствовало – 14
отсутствовало – 0
Присутствовали: председатель комиссии Бегумова Ф.М. – и.о. директора школы
член родительского комитета – Теняева Н.Б.
завхоз - Сытая С.А.
секретарь – Бегумов Р.М.
Повестка дня
- Контроль за качеством, поступаемых продуктов, сроками реализации, качеством приготовления блюд.
Слушали:
Бракеражной комиссией проводился контроль за отходами после питания обучающихся в послеобеденное время. Установлено, что обучающиеся хорошо кушают избирательные любимые блюда, которые чаще всего используются и в домашнем питании, макаронные гарниры, котлеты из мяса птицы, из говядины; первые блюда - с крупяными, макаронными изделиями.Для учащихся накрыты столы, после приёма пищи учащиеся самостоятельно убирают со стола. На переменах организовано дежурство учителей и учащихся старших классов (дежурные классы), обслуживание доброжелательное.
Сроки реализации скоропортящихся продуктов соблюдаются в соответствии сопроводительных документов. Пробы хранятся в специальном холодильнике, как положено - закрыты крышками. В холодильном шкафу готовая продукция хранится в таре, закрытой крышками. Тара для сыпучих продуктов, находящихся в складском помещении также закрыты крышками. Вся тара поставлена на поддоны.
Технология приготовления блюд соблюдается. Продукты всегда свежие, согласно требованиям САНПИН. Температурный режим в холодильниках поддерживается (2- 6 градусов), в холодильном шкафу готовая продукция хранится в таре, закрытой крышками.
Вес готовой порций соответствует заявленному выходу в меню.
Постановили:
Принято решение строго придерживаться примерного меню, заказ продуктов проводить в соответствии с меню. Держать на контроле качество, поступаемых продуктов, сроки реализации, качество приготовления блюд.
Председатель комиссии: Бегумова Ф.М.
Секретарь комиссии: Бегумов Р.М.